Thursday, August 04, 2011

OGOS detik penuh makna !

Fuh ! Boleh dianggap Ogos adalah bulan yang paling mencabar bagi aku . Serba-serbi nak cepat dan menuntut perhatian yang lebih ! Lagi-lagi dalam bulan ni juga kita bakal melewati empat detik istimewa iaitu kedatangan bulan Ramadhan , Aidilfitri , Hari Persahabatan dan Hari Kemerdekaan tanah air tercinta . Semuanya bakal meninggalkan detik-detik indah buat kita semua .

Puasa bukan sekadar menahan diri daripada makan , minum , menahan syawat serta melakukan perkara-perkara yang terlarang , tapi puasa juga dapat membuatkan hidup seseorang menjadi lebih berkualiti dan bermakna . Paling penting , jaga niat korang baik-baik , tunaikan puasa dengan ikhlas hati , perbanyakan ibadah serta tinggalkan perkara-perkara yang kurang bermanfaat . Mudah-mudahan hidup kita semua akan menjadi lebih baik daripada sebelumnya .

Tentu korang pun dah tak sabar nak tunggu hari raya , kan ? ia tetap indah walaupun ada di antara kita yang sedang berduka . Tapi aku yakin , di dalam hati mereka akan tetap merasakan  kesegaran nikmatnya Aidilfitri . Lebih-lebih lagi dapat bergaya dengan baju batu . Semua dah ready ke ? If belum , korang yang masih tercari-cari kain pasang untuk dibuat baju raya , bolehlah singgah ke "KAIN OH KAIN" nie . Harganya berpatutan dan banyak kain yang cantik-cantik tau . Hurmm . . . naik rambang matalah nak pilih !

Sahabat , antara orang yang paling penting dalam hidup kita dan sering diibaratkan sebagai sebuah cermin . Tempat terbaik untuk kita merefleksikan diri kita sendiri . Melaluinya kita boleh mengenali diri kita sendiri . Bahkan turut juga memberikan motivasi hidup ! Sempena bulan Persahabatan ni , elok sangat kalau korang raikan di Sweet Chat . Sekali sekal belanja makan sahabat tersayang , apalah salahnya , kan ? Try Pancake Durian ok ! He  . . . he . . . hehe . . . Opsss . . . bagi korang yang suka degan menu-menu yang terdapat di hotel atau masih tercari-cari lokasi hotel yang menyediakan juadah berbuka puasa , bolehlah ke Grand Bluwave Hotel Shah Alam . Pelbagai juadah dan masakan yang enak disediakan . Pasti korang makan sampai licin !

Korang tak lupa , kan . . . bulan Ogos juga adalah hari yang sangat penting bagi seluruh rakyat Malaysia . Kita kena hargainya sebab betapa beruntungnya kita kerana tidak perlu bersusah payah berjuang untuk merebut kemerdekaan . Sebaliknya , apa yang harus kita lakukan sekarang hanyalah untuk terus mempertahankannya ! Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-54 ! Merdeka ! Merdeka ! Merdeka !

Betapa speacilnya bulan ni erk . . samalah juga dengan entry Ogos yang aku post pada kali ni . Hope sangat korang berpuas hati . Cuma aku nak pesan sikit , apa pun gaya yang dipilih sebaiknya biarlah tetap mencerminkan diri sendiri , ya !

Oklah sampai jumpa lagi di entry akan datang . Pastikankorang terus setia dengan post-post yang berikutnya . " Selamat Menyambut Hari Persahabatan , Raya , Merdeka dan Ramadhan .

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home